Ring oss på018-265 09 60 eller klicka här

Vår modell för personlig assistans

Ibland finns det inte tid, ork eller möjlighet att sköta sin egen assistans. 

Med Brukarassistans får du ett engagerat team med en egen kundansvarig som axlar ansvaret för din personliga assistans. Vi finns där för att underlätta din vardag. 

 • Dina behov i fokus

  Tillsammans med din kundansvarige går du igenom din livssituation. Du berättar vad som är viktigast för dig och hur du vill ha det. Din kundansvarige vägleder sedan dina assistenter och tillsammans tar vi ansvar för att dina behov och önskemål blir bemötta.
 • Rätt person på rätt plats

  Det är alltid du som bestämmer vem som ska jobba som dina personliga assistenter. Om du inte redan har personlig assistans, hjälper vi dig att hitta de rätta personerna. Vi tar hand om hela rekryteringsprocessen, du är så pass involverad som du själv önskar. Din kundansvarige ser även till att dina nya assistenter får en bra introduktion och rätt utbildning.
 • Vikarietillsättning

  Dina assistenter kan givetvis också bli sjuka. Därför har vi våra resursassistenter som rycker in och vikarierar. Vi garanterar att du alltid har en assistent på plats. En person som du har träffat, som är introducerad och som känner dig och din situation. 
 • Sjukanmälan

  All sjukanmälan går till oss på Brukarassistans, oavsett om det är under eller utanför kontorstid. Du som kund ska aldrig få ett problem dumpat i knät. Vi tar fram en lösning på vakansen och presenterar den för dig.
 • Vi ger dig stöd – dygnet runt

  Vår jourtelefon är bemannad dygnet runt. Om du behöver akut hjälp eller vill komma i kontakt med oss, finns det alltid en bekant röst som svarar och ser till att du får den hjälp som du behöver.

Din kundansvarige

Hos oss har du en egen kundansvarig, en person som känner dig och som vet hur just din livssituation ser ut. Den kundansvarige tar det fulla ansvaret för din assistans. Hen lägger alla scheman, dokumenterar och håller personalmöten. Din kundansvarige hjälper dig också att anställa nya assistenter och ser till att de får en bra introduktion. Hen vägleder också dina assistenter och ansvarar för att de har den utbildning som de behöver. 

Dina resursassistenter

På våra kontor har vi även resursassistenter anställda. De vikarierar för dina ordinarie assistenter när de blir sjuka eller av någon annan anledning inte kan jobba. Dina resursassistenter är alla bekanta med dig och din situation. Det är personer som du redan har träffat och som du känner dig trygg med. 

Dina personliga assistenter

Dina personliga assistenter är anställda hos oss, det vill säga att vi är deras arbetsgivare. Det innebär att vi tar fullt arbetsgivar- och arbetsmiljöansvar. Om du inte redan har personlig assistans, eller har luckor i ditt schema, hjälper vi dig att hitta rätt personer.

Juridisk  hjälp

Vi erbjuder alla våra kunder, oavsett vilken modell du väljer, juridisk hjälp. Nya lagar skrivs och förutsättningarna för din assistans kan ändras över tid. Då kan du tryggt ringa våra jurister för att få råd och hjälp.

Kontakta någon av våra jurister

Önskar du mer eget ansvar över din assistans? Vårt moderbolag Särnmark erbjuder kanske modeller som passar dig bättre.

Trygg

Trygg är Särnmarks senaste modell och passar dig som vill delegera assistansen till oss på Särnmark. Du bestämmer över hur din assistans ska utformas så att det passar dig och vi står för själva utförandet av assistansen.  

Vi tar ansvaret för din assistans utifrån dina önskemål.


Aktiv

Särnmarks modell för personlig assistans med delat ansvar. I Aktiv är du arbetsledaren. Modellen är flexibel, vilket innebär att du kan välja att ha ett mindre ansvar under perioder när du inte orkar vara lika aktiv. Då kan du lämna över arbetsuppgifter till din medarbetsledare för att istället fokusera på annat. Tillsammans tar vi ansvar för att din assistans fungerar.

Du är mer aktiv i din assistans och vi tar ansvaret tillsammans.


Egen Arbetsgivare 

Särnmarks modell av personlig assistans för totalt kundinflytande. I Egen Arbetsgivare har du  hela ansvaret för dina personliga assistenter. Modellen passar dig som vill arbeta aktivt och som vill ha full kontroll över din assistans. Det innebär ett stort ansvar och mycket arbete. Om du vill kan du också ha en medarbetsledare. Vi sköter den ekonomiska redovisningen och viss administration, samt stöttar och ger dig råd när du vill och så behöver. 

Du tar stort ansvar för din assistans. Vi är din assistanspartner.