Ring oss på018-265 09 60 eller klicka här

Kundundersökningar

Våra kundundersökningar lär oss mer om vad du som kund tycker om vår verksamhet. Det ger samtidigt dig som kund möjlighet att påverka vår utveckling. Vi vill veta vad du tycker att vi ska förbättra och satsa på. Vad som är viktigt för just dig och dina assistenter. 

Vår senaste kundundersökning (2015) visar att Brukarassistans och vårt moderbolag Särnmark har mycket nöjda kunder, vilket är glädjande! Oavsett om det handlar om de kundansvarigas engagemang, våra aktiviteter eller ditt inflytande som kund så är det härligt att se att våra assistansmodeller värdesätts.

I kundundersökningen 2015 besvarade 39 av Brukarassistans kunder en serie med frågor. Nedan kan du läsa ett axplock av frågorna som var med, snittbetyget som våra kunder gav och slutligen våra kommentarer kring hur vi på Brukarassistans ser på ämnet i fråga.

Jag får själv bestämma över utformningen av min assistans – 4,3/5

Det är av största vikt att du som kund känner att du bestämmer över din assistans, oavsett om du delegerar ansvaret till din kundansvarige på kontoret. Det är glädjande att se bekräftelsen från våra kunder att kundinflytandet över assistansen är stort.


Jag får ett bra bemötande när jag kontaktar Brukarassistans  4,5/5

Självklart ska du som kund eller assistent alltid mötas med respekt och lyhördhet när du kontaktar oss på Brukarassistans.


Min kundansvarige visar engagemang för mig som kund  4,6/5

Vi söker medarbetare som har ett driv och starkt engagemang för assistansfrågor. Vår tro och förhoppning är att det även ska märkas för dig som kund att vi är engagerade i vårt arbete och i din assistans.


Brukarassistans kontor är välkomnande – 4,8/5

Du ska alltid känna dig välkommen till oss på Brukarassistans. Detta oavsett om det gäller ett viktigt ärende eller för att umgås över en enkel kopp kaffe. Våra dörrar är alltid öppna för dig och dina assistenter.


Jag känner mig trygg med den assistans jag får  4,4/5

Din trygghet är av största vikt för oss. Med kunniga assistenter på plats, erfarna vikarier som säkerhet och engagerad personal på kontoret gör vi vad vi kan för att just du ska känna dig trygg med oss.


Jag är nöjd med de aktiviteter Brukarassistans anordnar – 4,5/5

Ända sedan starten så har aktiviteter och Brukarassistans gått hand i hand. Vi kommer att fortsätta erbjuda fikaträffar, bowlingkvällar, Eckerökryssningar, Kretaresor och allt annat som finns i vårt utbud för dig att välja bland.

Våra utvecklingsbara områden

Överlag så fick vi på Brukarassistans mycket fina omdömen i 2015 års kundundersökning. Det var endast 2 av 47 frågor där snittbetyget var lägre än 4/5, vilket var ett väldigt glädjande resultat. Frågorna spann då över områden som arbetsledning, kundinflytande, löneavdelning, information, kundaktiviteter med flera. Vi är väldigt stolta över våra kunders betyg.

Det område som främst har utrymme för förbättring är vår klagomålshantering. Det är tydligt för våra kunder hur och till vem man genomför sina klagomål, men vår hantering av klagomålen har inte alltid varit till tillfredsställelse.

Vi kommer därför nu att se över vår klagomålshantering för att se hur vi kan förbättra denna.

Dina synpunkter är viktiga för oss

Hade du inte möjlighet att delta i vår kundundersökning? Ingen fara. Du kan alltid kontakta vårt kundombud Linda Björkander om du har synpunkter.

Vårt kundombud