Ring oss på018-265 09 60 eller klicka här

Juridisk hjälp

Det är svårt att hålla sig uppdaterad kring vilka lagar som gäller. Det kan också upplevas som mycket krångligt att läsa en juridisk text. Kanske upplever du också att en assistansutredning kan vara kränkande och du vill därför inte berätta vad du verkligen behöver hjälp med.

Dessutom är assistansbehovet inte statiskt, dvs. det varierar ofta med din ålder. Ett beslut om vad som är rätt antal timmar idag, kan vara alldeles för få timmar längre fram och helt avgörande för din livskvalitet när du blir äldre.

Därför har vi våra jurister som kan ge dig kostnadsfri juridisk hjälp i allt som rör ditt assistansbehov. De har flera års erfarenhet av att arbeta med LSS och personlig assistans.

Våra jurister kan till exempel:

  • hjälpa dig med din ansökan
  • hjälpa dig att ansöka om utökad hjälp
  • föra din talan i dialog med din kommun eller Försäkringskassan
  • ge dig råd och stöd vid indragning eller omprövning av assistansbeslut

Använd oss som stöd

Behöver du professionellt stöd i frågor som rör din personliga assistans? Då kan vi ge dig kostnadsfri juridisk rådgivning. Det kan till exempel handla om att fylla i din assistansansökan eller ansöka om fler assistanstimmar. Våra jurister kan även hjälpa dig vid omprövning eller överklagan. Fyll i dina kontaktuppgifter nedan, så kontaktar vi dig.

Hör av dig till oss så hör vi av oss till dig

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort och bokar ett möte. Du kan också ringa oss direkt på 018-265 09 60.