Ring oss på018-265 09 60 eller klicka här

Aktiviteter och utbildningar

På Brukarassistans gör vi det tillsammans!

Oavsett om det handlar om att resa utomlands till värmen, grilla korv en härlig vinterdag eller bara ta en fika på vårt kontor så gör vi det allra helst tillsammans. Vi ser vår roll och vårt kontor som en mötesplats som alltid har öppna dörrar. 

När Brukarassistans grundades 2002 var det inte bara för att tillhandahålla personlig assistans, vi vill göra mer än så. Hos oss ligger fokus även på livet utanför assistansen. Vi anordnar kontinuerligt aktiviteter på vårt kontor, på stan, i skogen, på arenan och mycket mer. Vi vill ge dig som kund, anhörig eller assistent möjlighet att träffa oss på kontoren och andra kunder för en trevlig pratstund över en kopp kaffe eller någon rolig aktivitet. Kanske sitter du med ett intresse du tror att fler skulle vara intresserade av? Tipsa oss gärna!

Därtill så gör vi gärna lite längre utflykter både utomlands och inom Sverige. Vi har tillsammans med våra kunder varit ett par gånger till underbara Kreta, vi har varit på skidresor, till Kolmården och Furuvik och varje år genomför vi en kryssning till Eckerö där samtliga kunder och assistenter är varmt välkomna. Vår stora julfest avslutar alltid året.

Vi vill uppmuntra våra kunder att ta sig ut, aktivera sig och ta för sig av livet. Den personliga assistansen möjliggör ett aktivt och välfyllt liv, vi hjälper gärna till för att underlätta det.

Utbildning

Våra assistenters kunskap är avgörande för oss. Därför erbjuder vi fortlöpande utbildningar för samtliga assistenter såväl som kundspecifika lösningar när det behövs. I vårt löpande utbildningsutbud finns bland annat kurser i förflyttningsteknik, hjärt- och lungräddning samt diskussioner kring assistentrollen. Kundspecifika lösningar har bland annat utmynnat i teckenkommunikation, epilepsiutbildning och individuell handledning. Det som behövs för assistentgruppen, det ser vi till att ordna.

På Brukarassistans ansvarar din arbetsledare för all utbildning av assistenterna, inget ansvar faller på dig som kund eller anhörig.