Ring oss pÄ018-265 09 60 eller klicka hÀr

👫Anhörigvecka 👪

PÄ söndag Àr det #nationellaanhörigdagen2019. Anhörig, familj, nÀrstÄende.. kÀrt barn har mÄnga namn. För mÄnga av oss Àr anhöriga de absolut viktigaste personerna i vÄra liv. För mÄnga med funktionsnedsÀttning Àr anhöriga ofta Àr extra viktiga, i vissa fall livsviktiga till och med. Utan anhöriga skulle livet inte fungera, sÀrskilt inte i tider dÀr det blir allt svÄrare att bli beviljad assistansersÀttning och ett stort ansvar lÀggs pÄ förÀldrar, partner, syskon och barn.

Under veckan och helgen arrangeras flera tillstÀllningar för att uppmÀrksamma anhöriga pÄ olika sÀtt. Vi har listat nÄgra av de saker som hÀnder runt om i landet. 

Aktuellt

 • Är utredningarna rättssäkra?

  I en studie (av Ulrika JÀrkestig Berggren, Ulla Melin Emilsson och Ann-Sofie Bergman) som kom i somras granskades FörsÀkringskassans handlÀggares arbete nÀr de ska bedöma om en person har rÀtt till assistansersÀttning. Man tittade pÄ 100 nyansökningar gjorda mellan 2014 och 2017. Nedan gÄr vi kort genom studiens resultat och lyfter nÄgra av de (som studien kallar) strategier  som tas upp samt visar pÄ hur vi sett faktiska exempel pÄ detta i beslut som inkommit till oss. Vad gÀller angÄende grundlÀggande behov? Kan bedömningen angÄende t ex rakning skilja sig frÄn fall till fall?

  Läs mer
 • Idag är det dagen för ungas psykiska hälsa

  ”Min fĂ€rdtjĂ€nst drogs in. Det var som att dra undan mattan för mig och hindra mig frĂ„n att vara med mina vĂ€nner som förut. Detta bidrar sĂ„klart till psykisk ohĂ€lsa.”

  Läs mer
 • Naturtips med Upplandsstiftelsen

  Den 11 september bjuder Upplandsstiftelsen in till filmvisning och naturtips pÄ Biotopia.

  Läs mer
 • Resultatet av årets kundundersökning: Tack för förtroendet, tillsammans blir vi bättre

  VÄr senaste kundundersökning (för verksamhetsÄret 2018) visar att SÀrnmark/BAS överlag har vÀldigt nöjda kunder, vilket Àr mycket glÀdjande! 

  Läs mer
 • Glad Midsommar!

  Glad midsommar till er alla! 

  Läs mer
Visa fler inlägg